(Artikelserie Dit og mit kort, 200). Jeg læste for et par uger siden hos BUPL ( Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund) følgende om Legepladsen.dk (der er crowdsouring projekt af legepladser fra hele Danmark)
Der findes faktisk ikke noget samlet kort over legepladser i Danmark, men nu har vi fået kortlagt over 2.200 – og det er da en flot start. Men der er sikkert flere endnu,« siger Senior Brand Manager hos Galle & Jessen Marianne Forsingdal.
Det er ganske rigtigt. at der intet fuldstændigt 100 % dækkende legepladskort findes i Danmark, men OpenStreetMap har indsamlet en hel del før Legepladsen.dk gik i luften (ca. 1613 stk. legepladser i OpenStreetMap er status 3. december 2012). Disse legepladser kunne Galle & Jessen havde fået/hentet fra OpenStreetMap (mod kun en kildeangivelse) som en start.
Jeg kan se, at en hel del legepladser fra OpenStreetMap har Legepladsen.dk ikke fået med endnu. Fx en legeplads nede ved Slotssøen i Kolding.
(Legeplads vist i OpenStreetMap)
Det samme område fra Kolding på Legepladsen.dks kort
Den anden vej kunne Galle & Jessen så have tilladt OpenStreetMap at tage de legepladser som OpenStreetMap ikke har endnu, og dermed kunne de frivillige, så smide dem ind i OpenStreetMaps database. Det ville så være til begge partners fordel sådan et samarbejde/udveksling af geodata.
Morale af ovenstående historie – Hvis du evt. vil sætte noget kortmashup i gang – prøv at tjekke OpenStreetMap først for disse geografiske objekter. Det er ikke sikkert, at OpenStreetMap har alt registreret. Men i stedet for at indsamle alt fra begyndelsen selv, så start med hvad OpenStreetMap evt. har og byg så videre derfra. Og endelig tillad så OpenStreetMap at bruge dine indsamlede geodata.
(Billede – sportsfaciliteter indtegnet i amerikansk by vist i Potlatch 2 OSM værktøjet)